Gorilla: Storbyens rå nerve møder mad med glimt i øjet
Gorilla i Kødbyen er sådan et sted, hvor det ikke handler om stive duge eller nystrøgne skjorter, men om stemning, smag og selskab i fri dressur.
Navnet lyder måske lidt vildt – og det er ikke helt ved siden af. Gorilla er ikke en restaurant, der står stille eller spiller sikkert. Den er en af de oprindelige pionerer i Kødbyen og har holdt fast i sin urbane attitude, siden den åbnede. Her er det højt til loftet, både i fysisk og overført betydning.
Et køkken med bred appel og skarpt snit
Maden på Gorilla er inspireret af middelhavskøkkenet. Gorilla er især kendt for sine menuer med mange små serveringer – noget, der inviterer til deling og nysgerrighed.
Gorilla Menuen er et oplagt valg for dem, der vil have fuldt tryk på smagsoplevelserne. Den består af ti retter, der veksler mellem det grønne, det sprøde, det cremede og det syrligt intense. Du kan for eksempel få en silkeblød burrata med appelsin og chili, efterfulgt af sprøde kroketter med parmaskinke og trøffel, eller en grillet okse med miso og citron.
Industriråt møder storbycool
Lokalet er stort, højtloftet og spækket med rå detaljer – tænk: Synlige rør, massive betongulve, vintage lamper og lange træborde. Det lyder måske lidt hårdt, men det hele bliver balanceret af varme toner og levende lys.
Der er en særlig dynamik i rummet, hvor samtaler flyder frit, og der konstant er et bagtæppe af dæmpet summen, klirren og musik, der understøtter stemningen uden at overdøve. Man mærker med det samme, at Gorilla er skabt til samvær. Det er stedet, man mødes med venner efter arbejde, eller hvor man tager på date. Der er både plads til grin og store smage her.
Og så er der placeringen. Kødbyen er i sig selv en karakter, der spiller med i oplevelsen. Når mørket falder på, og lysene fra de omkringliggende barer og gallerier begynder at gløde, bliver Gorilla en integreret del af det pulserende natteliv.
Gorilla gør, hvad Gorilla vil
Gorilla er ikke en restaurant, der prøver at behage alle – men den formår alligevel at ramme bredt. Netop fordi den ikke er bange for at tage chancer og kombinere det uhøjtidelige med det kulinarisk ambitiøse.
Det er en restaurant, hvor du både kan spise dig mæt i sprøde snacks og stor smag, men også i stemning og mennesker omkring dig.