Aamanns Genbo: Smørrebrød på den anden side af gaden
Lige bag Carlsbergs gamle port finder du AamannsGenbo. Her dufter det af friskbagt rugbrød og nymalet kaffe, og frokosten føles som et lille pusterum, hvor du kan nyde smørrebrød og småretter.
Genbo er en moderne kvartersrestaurant, der tager det bedste fra dansk frokostkultur og lader det få luft under vingerne.
Køkkenet leger med madderne
Til frokost hos Genbo møder du de ikoniske, højtbelagte stykker – gerne toppet med f.eks. confiteret svinebryst, marineret kål og sauce på ristede løg, hvor enhver komponent smager af sin egen årstid.
Når eftermiddagen glider over i aften, dropper Genbo rugbrødet helt og skriver ”Genbos middag” på tavlen: Småretter, der inviterer til at dele og kombinere. Tyndtskåret kalv med bakskuldsmayo og kartoffelchips, pocheret kulmule med røget muslingesauce eller en vegetarisk sellericarpaccio med knasende hasselnøddepraline; alt er tænkt som byggeklodser, så du selv bestemmer, om du vil lande et komplet måltid eller bare fylde bordet med smage til en kold øl.
Og netop øllen er gennemgående – otte haner, især fra Herslev Bryghus og Carlsberg.
Det hele bæres af Aamannsfamiliens signatur: 6090% af råvarerne er økologiske (det sølvfarvede Ømærke pryder menukortet), og sæsonens grønt kommer fra små danske producenter.
Fra bryggeristemning til blød bistro
Indretningen er skabt i samarbejde med lokale designstudier, som har beholdt den rå loftshøjde, men ladet trælameller, messingdetaljer og Gubilamper falde som varme punkter i rummet. Resultatet er et ærligt miks af bryggerilook og dagligstue: Du kan stadig ane Carlsbergs murstensarkitektur bag de store vinduespartier, men bordpladerne i egetræ indbyder til albuer på kanten og lange samtaler.
Stemningen skifter i takt med døgnrytmen: Morgenmadsgæsterne sidder ved vinduet med en kande filterkaffe og nybagt bolle fra det integrerede bageri; ved frokost er salene fyldt af kontorfolk, der hapser rugbrød under hurtige møder; og om aftenen dæmpes lyset.
Musikken holder sig i den analoge ende – tænkt vinyl, jazz og lidt indiepop – og lydniveauet er afstemt, så du kan høre din bordnabo uden at viske.
Et bord til alle måltider
AamannsGenbo er både din frokostkantine, dit afterworkspisested og dit weekendkøkken, når du hverken gider lave mad eller se endnu en takeawayæske. Restauranten lukker historien om den danske smørrebrødstradition op på ny og lader ristet rug, økourter og naturgærede drikke koble sig på CarlsbergByens urbane puls.