Restaurant Møntergade: Genopfinder den danske frokost
RestaurantMøntergade ligger dér, hvor gaden knækker ved GammelMønt, i lokaler der har huset gastronomi siden 1970’erne.
I dag styres køkkenet af folkene bag det tidligere Palægadeteam, som slog dørene op i 2020 med et formål så enkelt, at det føles friskt: Løfte dansk smørrebrød og aftenbrasserie til et niveau, der tåler både Michelinbesøg og bedstemorens kontrolblik – uden at glemme hyggen undervejs.
Køkkenet der hælder fransk teknik over danske klassikere
Frokostkortet starter i den dybe, brune ende af traditionen: Æggestand, hønsesalat og lun leverpostej – men alt er pudset, justeret og drejet.
Om aftenen skifter menukortet gear til danskfransk brasserie: Møntergades version af coq au vin er braiseret kylling fra Gråsten i mørk øljus, mens selleri “en croûte” giver vegetarer en sprød butterdejsrustning om en rodfrugtcreme.
Kokkene værner om sæsonen; i april finder du hvide asparges med sauce mousseline og kørvel, i september dukker vildtterrine op med syltede hyben.
Dessertvognen er sin egen attraktion: Mazarinkage med lemon curd, crème brûlée med blodappelsin og en ostebakke, hvor Arla Unika ligger skulder ved skulder med gårdoste fra Lilleø.
Vinkortet er stort på 700+ etiketter – alt fra ung, kalket chablis til moden barolo, men også et udvalg af danske snaps og sjældne portvine til den lange frokost.
Et rum der trækker vejret som et gammelt brasserie
Møntergades hjørnelokale er indrettet med mørke træpaneler, hvidskurede lofter og bordeauxfarvede læderbænke, der slynger sig langs væggen. Store vinduer vender mod gaden og lader dagslyset danse på krystalglassene ved frokost, mens aftenen dæmpes af messinglamper og stearinlys.
Stemningen skifter i takt med dagen: Frokosten summer af kontorfolk, journalister og turister, der vil have “ægte dansk”; om aftenen trækker fløjlsgardinerne lyden ned, og rummet bliver datevenligt, mens korkpropperne popper i baggrunden.
Restauranten rummer også en barzone – Apero – hvor du kan starte med østers og crémant eller slutte af med kaffe og avec, uden at skulle booke bord.
Et godt sted at lande mellem fortid og fremtid
Restaurant Møntergade har fundet et moderne kompromis mellem gastronomisk ambition og folkelig tilgængelighed. Du kan dykke ned i et enkelt stykke sild til 95kroner eller gå allin med fire brasserieretter og vintage bourgogne – begge dele føles lige rigtigt i lokalet.
Køkkenet holder fast i det danske frokostfundament, men tør drysse citrusskal eller brunet smør, hvor det giver mening, og på den måde bevarer de både historie og nysgerrighed.